Büyükelçilerden Ziyaret

Yabancı Ülke Büyükelçileri Vakfımızı Ziyaret Etti!

Malatya’da düzenlenen 11. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Tarım Teknolojileri Makine Hayvancılık ve Gıda Fuarının açılış programına katılmak üzere Malatya´ya gelen yabancı ülke büyükelçi, danışman ve temsilcileri Darende gezilerinde Vakıf Genel Merkezi’mizi ziyaret etti.

Aralarında; Ürdün Büyükelçisi Amjad Adaileh, Lübnan Büyükelçisi Mansour Abdallah, Sudan Büyükelçisi Osman Eldirdieri, Endonezya Bakan Danışmanı Almsyah, Ukrayna Büyükelçiliği Ekonomik İlişkiler 1. Sekreteri Igor Varaksın, Yemen Büyükelçisi Abdullah Ali Fadhel Al-Aaadi, Arap Devletler Ligi Ankara Temsilcisi H.E. Faleh Majed Almutaırı, Moritanya İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği 1. Müsteşarı Dhehbi Dhehbi, Kosova Büyükelçisi Avni Spahiu, Kosova İstanbul Başkonsolosu Rrahim Morina, Makedonya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Dr. Zvonko Mucunski, Filistin Büyükelçiliği 1.Müsteşarı Hanaa A. Abu Ramadan, Karadağ Büyükelçisi Branko Miliç ve Taipei Ekonomi ve Kültür Misyonu Direktörü Harun Han-Ching fan’ın bulunduğu misafirler Darende’yi çok beğendiklerini ifade ettiler.

Vakıf Mütevelli Heyet Başkanımız Hamid Hamidettin Ateş Efendi misafirlere, Vakfımızın tarihi ve vakıf hizmetlerimiz hakkında bilgiler verdi. Vakıf hizmetlerimizin Osmanlı vakıf kültürü ile aynı özellikler taşıdığını belirten misafirler ise: “Toplumun ihtiyacı olan birçok alanda örnek çalışmalar sergilemişsiniz. Merkezi Anadolu`da bulunmasına rağmen örnek gösterilen çalışmalar üreten ender bir sivil toplum kuruluşu olmuşsunuz. Güzelliklere vesile oluyorsunuz, insanlar sizleri hayır duaları ile anıyor. Dünya´ya örnek eserler meydana getirmeniz etkileyici.” şeklinde belirttiler.

Büyükelçiler, ziyaret sonrasında, Somuncu Baba Külliyesi, Tohma Kanyonu, Somuncu Baba Çilehanesi, Balıklı Kuyular, Özel Somuncu Baba Müzesi ve Günpınar Şelalesi´ni gezerek ilçemizden ayrıldılar.