Günpınar Şelalesi

Darende’de bulunan Günpınar Şelalesi’nin turistik değeri çok yüksektir. Ülkemizin birkaç tabii şelalesinden olan Günpınar Şelalesi’nin yükseltisi 30 m, eğimi 90 dereceye yaklaşmaktadır. Kaynağı Hezanlı Dağı’nın doğusunda olup, Günpınar deresi üzerindedir. Malatya-Kayseri Karayoluna 5 km mesafededir. Bölgenin en gözde yerlerinden olan Günpınar Şelalesi sıcak yaz günlerinde yüzlerce ziyaretçiyi ağırlamaktadır.

Darende Kaymakamlığı, Es-Seyyid Osman Hulûsi Efendi Vakfı ve Günpınar Köyü Muhtarlığı tarafından Günpınar şelalesi için mimar ve mühendisler tarafından hazırlanan proje, 2008 yılı Haziran ayında tamamlanarak 7. Darende Somuncu Baba ve Hulûsi Efendi Kültür Etkinlikleri çerçevesinde Başbakan Yardımcısı Hayati YAZICI, 22. Dönem TBMM Başkanı ve Manisa Milletvekili Bülent ARINÇ ile Malatya milletvekillerimizin katılımları ile açılmıştır. Şelale Restaurant nefis yemekleriyle ve çay bahçesiyle hizmet vermektedir. Ayrıca piknik alanları için yapılan kameliyalar aile ortamında piknik yapma imkanı sunmaktadır.