Kültürel Faaliyetler

Osmanlı Coğrafyası’nın manevi güneşi Şeyh Hamid-i Veli Somuncu Baba Hazretleri ve yüzyılımızın önemli mutasavvıflarından Osman Hulusi Efendi’nin toplumları yönlendiren ve insanlığa örnek olan hayatlarını farklı kültürdeki ve bölgelerdeki vatandaşlarımızla paylaşan Vakfımız; yapmış olduğu faaliyetlerle kültürel bir buluşma ve kaynaşma ortamı amaçlamaktadır.

Somuncu Baba ve Hulusi Efendi adına düzenlenen Sempozyumlar, Paneller ve Kültür Etkinliklerine yurt içinden ve yurt dışından binlerce misafir katılmakta, yerli ve yabancı ilim adamları tarafından bu iki Allah dostunun hayatları anlatılmaktadır.

Darende kültürü, gelenek ve görenekleri ile Vakfımızın hizmetlerini ziyaretçilere göstermek üzere kurulan Özel Darende Somuncu Baba Tanıtım Merkezi Müzesi ” ise gelen misafirlere tarih içerisinde bir seyahat imkânı sağlamaktadır.