Balıklı Havuz

Şeyh Hamid-i Veli Camii ve Türbesi civarında bulunan ve Somuncu Baba’nın hayatta olduğu dönemlerden beri var olan Balıklı Kuyular turistik değer taşıyan yerlerdendir.

Camiden çilehaneye doğru 4.8 ve 6.5 m. derinlikteki bu kuyular 120 m. lik kayadan oyma kanalla Cami avlusundaki havuz ile birleşmektedir. Zaviye mahallesinin sulama suyunun kaynağını oluşturan bu kuyularda yaşayan ve görülmeye değer bir güzellik sunan balıklar Somuncu Baba’nın yâdigârı olarak kabul edilmektedir. Çıktıkları kuyular ile Cami önündeki havuz arasında yüzen balıklar aynı zamanda gelen ziyaretçilere Ş.Urfa’daki balıklı gölü hatırlatmaktadır.

Vakfı kurucumuz Osman Hulusi Efendi(ks) döneminde başlatılan çalışmalarla inşa edilen Balıklı Havuz Vakfımız tarafından restore edilerek günümüzde Külliye ziyaretçilerinin hizmetine sunulmuştur.