Somuncu Baba Camii ve Külliyesi

Osmanlı Coğrafyası’nın manevi güneşi Şeyh Hamid-i Veli Somuncu Baba(ks) ‘nın kabrinin bulunduğu bu nâdide mekan O’nun soyundan gelen ve Vakfımızın kurucusu Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi tarafından çeşitli dönemlerde yapılan çalışmalarla restore edilmiştir. Osman Hulusi Efendi(ks)’nin vefatından sonra 90’lı yıllarda yapılan çalışmalarla Türbe ve çevresi genişletilmiş bir Külliye hüviyeti kazandırılmıştır. Nihayet yapımına 2009 yılında başlanan ve 15 Haziran 2013 tarihinde açılışı yapılan Yeni Cami ile birlikte Külliye bugünkü halini almıştır.

Türbe Bölümü, Hazire Bölümü, İlave Cami Bölümü, Yeni Cami ve Tanıtım Merkezi Müzesinden oluşan Külliye, her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret edilmektedir.

Ayrıca, Somuncu Baba Camii ve Külliyesini ziyarete gelen misafirlerimize konaklayıp, dinlenebilecekleri, barınma ihtiyaçlarını giderebilecekleri bir ortam sunmak amacıyla, Camii ile Çilehane arasında çevre düzenlemeleri, perguleler, çocuk parkı, restoran ve birçok hizmet gelen misafirlerin istifadesi için hazırlanmıştır.

Günümüzde Külliye’nin her türlü ihtiyacı, bakım-onarım ve çevre düzenlemeleri Vakfımız tarafından karşılanmaktadır.