Somuncu Baba ve Hulusi Efendi Sultanbeyli’de Anıldı

Malatya’da Somuncu Baba Paneli Düzenlendi!

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen “Somuncu Baba Hayatı ve Günümüze Etkileri” konulu panel 23 Aralık Akşamı Malatya Şehit Ömer Halisdemir Konferans salonunda düzenlendi.

Panele; Malatya Vali Yardımcısı Ragıp Ahmet Özyiğit, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Darende Kaymakamı Ali Türk, Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Malatya İl Müftüsü Ümit Çimen, İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikret Karaman, Büyükşehir Belediyesi genel sekreteri Ercan Turan, MASKİ Genel Müdürü Özgür Özdemir, ile Malatya’daki resmi daire amirleri ve sivil toplum örgüt yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Panel programı Somuncu Baba Türbesi ve Külliyesi İmam-Hatîbi Hafız Mustafa Baş tarafından okunan Kur’an-ı Kerîm tilaveti ile başladı ve terörle mücadelede şehit düşen askerlerimizin ruhlarına dualar edildi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Çakır ve Vakfımız Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Bekir Aydoğan tarafından birer selamlama konuşması yapıldı. Malatya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Çakır konuşmasında İslâm coğrafyası üzerindeki sıkıntılara dikkat çekerek:

“Bizler bugün Somuncu Baba’yı ve Osman Hulusi Efendi’yi iyi anlayabilir hayat tarzlarını gençlerimize iyi aktarabilirsek içinde bulunduğumuz sıkıntılardan kurtulacağımızı düşünüyorum.” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından Somuncu Baba İlahi Grubu tarafından Şeyh Hamid-i Veli Somuncu Baba ve Osman Hulûsi Efendi’ye ait ilahiler seslendirildi.

Panel bölümünde ise; Marmara Üniversitesi Tarih Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil ve Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim üyelerinden Prof.Dr. Abdullah Kahraman konuşmacı olarak katıldı. Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil:

“15 Temmuz’dan sonra tüm tasavvuf çevrelerine saldırılar yapılıyor ama Şeyh Hamid-i Veli Somuncu Baba gibi gönül erlerine şu anda her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var.” dedi.

Prof.Dr. Abdullah Kahraman ise konuşmasında:

“Çok şükür ki biz; dini, imanı, ilmi ve irfânı sözüm ona türedilerden öğrenmedik. Somuncu Baba gibi maneviyat önderlerimiz olmasaydı kurda kuşa yem olurduk” dedi.

Panel Programı sonunda katılımcılara teşekkür plaketi takdim edilerek hatıra fotoğrafı çekildi. Ayrıca tüm misafirlere Vakfımız tarafından Somuncu Baba ekmeği ikram edildi.

Panelin organizasyonunu sağlayan Malatya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Çakır nezdinde tüm belediye birim sorumluları ve çalışanlarına, programımıza iştirak eden değerli protokol üyelerine, uzaktan yakından panele katılan değerli gönül dostlarımıza ve misafirlerimize teşekkür ederiz.