Yeni Somuncu Baba Kitabı Yayınlandı

Somuncu Baba Hazretleri’nin Hayatı ve Külliyesi için Yeni Eser!

Şeyh Hamid-i Somuncu Baba Hazretleri hakkında daha önce yapılan çalışmaların kapsamlı bir şekilde ele alınıp bir araya getirilmesiyle oluşturulan eser Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyelerinden Prof.Dr. Mehmet Akkuş tarafından yayına hazırlandı.

Nasihat Yayınları tarafından neşredilen eserde Osmanlı Arşiv belgeleri ışığında Somuncu Baba Hz’nin ailesi ve hayatı başta olmak üzere her yıl binlerce misafir tarafından ziyaret edilen Somuncu Baba Türbesi ve Külliyesi hakkında da bilgiler bulunuyor. Padişah fermanlarının da yer aldığı eserde ayrıca Somuncu Baba ve Hulusi Efendi Sempozyumunda tebliğ sunmuş akademisyenlerin çalışmalarına da yer verildi.

Eserin ‘Aile Şeceresi’ bölümünde Peygamber Efendimiz(sav)’den Somuncu Baba Hazretleri’ne kadar ki necip nesli âlisi tablo halinde verilmiş. Fotoğraflarla desteklenen eser lüks baskısıyla okuyucuların istifadesine sunuldu.

Somuncu Baba Kimdir? Somuncu Baba türbesi nerede? Somuncu Baba hayatı, Somuncu Baba biyografisi ve Somuncu Baba nesli hakkında bilgi almak isterseniz bu eserden istifade edebilirsiniz.

Kitap Bilgileri:

Sayfa: 180