Ahmet Özhan – Hulusi Aşk 2 Çıktı

Türk sanat müziği ve tasavvuf musikîsi sanatçısı Ahmet Özhan, Osman Hulûsi Efendi’nin Divân-ı Hulûsi-i Dârendevî adlı eserinden seslendirdiği ilahileri “Hulûs-i Aşk 2” albümünde bir araya getirdi. 2014 yılında hazırlanan Hulûs-i Aşk isimli ilk albümü çok beğenilen Ahmet Özhan, yeni albümüyle de tasavvuf musikisi sevenlerine ve hayranlarına Osman Hulûsi Efendi‘nin divânından nâmelerle sesleniyor.

ahmet özhan hulusi aşk albümü çıktı hamidettin ateş plaket

Ahmet Özhan – Hulûs-i Aşk 2

İstanbul, Bursa ve Darende’de Vakfımız tarafından düzenlenen Uluslar Arası Somuncu Baba ve Hulusi Efendi Sempozyumları ile Kültür Etkinliklerine iştirak eden Özhan, verdiği konserlerde Osman Hulûsi Efendi’nin şiirlerini seslendirmişti.

15 farklı şiirin tasavvuf musikîsi formunda seslendirildiği eserde besteler; Mehmet Kemiksiz, M.İhsan Özer, Hayati Günyeli ve Ender Doğan’a ait. Eseri Nasihat Yayınları web sayfasından temin edebilirsiniz. Divân-ı Hulûsi-i Dârendevî’den seslendirilen diğer albümleri youtube ve web tv sayfalarımızdan dinleyebilirsiniz.

Ahmet Özhan - Hulûsi Aşk 2

Ahmet Özhan kimdir?

Türk sanat müziği ve tasavvuf musikîsi sanatçısı eski sinema oyuncusu Ahmet Özhan 26 Ağustos 1950 tarihinde Şanlıurfa’da doğmuştur. Gerçek adı Ahmet Katıgöz’dür.

1960’lı yılların sonlarında İstanbul Belediye Konservatuarı ve Üsküdar Musiki Cemiyeti’nde Emin Ongan’dan müzik eğitimini tamamlamıştır. 70’li ve 80’li yılların popüler Türk Müziği yorumcusu olarak tanınmış, aynı zamanda bir çok sinema filminde rol almıştır.

Popüler ve klasik Türk müziğinin yanı sıra, 80’li yılların başından itibaren tasavvuf müziği çalışmaları ile Türkiye’de yeni bir akımın da öncüsü olmuştur.

1981- 1991 yılları arasında TRT İstanbul Radyosunda ses sanatçısı olarak görev yapan Ahmet Özhan, 1991 yılında kurulan Kültür Bakanlığı İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu’na Genel Yönetmen olarak atanmış, uzun yıllar bu görevde bulunmuştur. 1998 yılında “Devlet Sanatçısı” unvanı almıştır.

1980 yılından beri katıldığı Konya Mevlânâ Şeb-i Aruz törenleri, 1984’den beri yer aldığı İstanbul Festivali ile “Güldeste” isimli klasik ve tasavvuf müziği konserleri ve Tokyo’dan San Francisco’ya kadar pek çok yurt dışı ve sayısız yurt içi konserleri ile müzik birikimlerini Türk insanına sunmuştur.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Senatosu tarafından 7 Nisan 2013’te Çanakkale Konservatuvarının önerisi ile Ahmet Özhan’a fahri doktora unvanı verilmiştir.

Çeşitli dönemlerde Hulusi Efendi Vakfı‘nın düzenlediği sempozyum ve kültür etkinliklerine katılan Ahmet Özhan verdiği konserlerde, Osman Hulûsi Efendi’nin Divân-ı Hulûsi-i Darendevî adlı eserinden ilahiler seslendirmiştir. Nasihat Yayınları‘ndan çıkan ilk albümü “Hulûs-i Aşk” 2014 yılında hazırlanmıştır. Çok beğenilen bu eserin 2. çalışmasını “Hulûs-i Aşk-2” ismiyle 2019 yılında dinleyicilerle buluşturmuştur.

ahmet özhan hulusi aşk nasihat yayınları sipariş satın al
141 Paylaşımlar