Hayır Çarşısı Kermes sezonu açıldı

2-kermes-hayir-carsisi-sefkat-gulleri-hulusi-efendi-vakfi

Hayır Çarşısı Kermes sezonu açıldı!

Şefkat Gülleri bayan gönüllülerimiz tarafından ülkemiz genelinde Hayır Çarşısı Kermes organizasyonları düzenleniyor. Her yıl bahar aylarının başlaması ile açılmaya başlayan kermeslerimiz ile Vakıf faaliyetlerimize katkı sağlanırken, yaptığımız çalışmalara her kesimden vatandaşımız destek vermiş oluyor.

Şefkat Gülleri

Vakfımızın bayan gönüllülerinin genel ismi olan “Şefkat Gülleri” yaptığı çalışmalarla her yıl Vakıf Faaliyetlerimize katkıda bulunuyor. Ülkemiz genelinde farklı il ve ilçelerde bulunan temsilciliklerimiz ile koordineli bir şekilde çalışan bayan gönüllülerimiz; yıl içerisinde el emeği göz nuru ile hazırladıkları ürünleri halk arasında kermes olarak bilinen Hayır Çarşılarında sergiliyor. Kermeslerin yanı sıra sosyal ve kültürel faaliyetlerde de bulunan Şefkat Gülleri komisyonumuz, bayanlar arasında birlik ve beraberlik ruhunu canlandırıyor.

3-hayir-carisi-kermes-sefkat-gulleri

Hayra vesile olmak

Temsilciliklerimiz ve Şefkat Gülleri hanım kardeşlerimizin birlikte düzenledikleri Hayır Çarşısı Kermes organizasyonlarında, il ve ilçe merkezlerinde halkımızın beğenisine sunulan ürünler arasında en fazla ilgiyi çeyizlik ürünler çekiyor.

Hanım gönüllülerimizin Şefkat Gülleri atölyelerinde el emeği göz nuru ile hazırladıkları bu ürünler, kalitesi ve işçiliği ile vatandaşların beğenisini görüyor.

Kermes stantlarında çeyizlik ürünlerin yanı sıra; Hediyelik Eşya ve Gıda reyonları da bulunuyor. Evlerinde hazırladıkları pasta ve börek çeşitlerini kermeslerimize hediye eden gönüllülerimiz böylelikle hem hayır işliyor hem de hayır işleyecek kişilere aracı oluyor.

Peygamber Efendimiz(sas)’in:

“Kim bir hayra vesile olursa,ona o hayrı işleyenin ecri kadar sevap vardır” (Müslim, İmâre, 133)

hadis-i şerifine uygun olarak hayra vesile olan Hayır Çarşısı Kermes organizasyonları; çalışanı, hizmet edeni ve alışveriş yapanı ile Vakfımızın tüm hizmetlerine katkıda bulunmaktadır.

hadis-serif-kim-hayra-vesile-olursa-hayri-yapmis-gibidir

Hayır Çarşısı Kermes nedir?

Türk Dil Kurumu sözlüğünde Kermes: “Bir derneğe, bir çalışmaya yardım sağlamak amacıyla genellikle açık havada satış yapılarak gelir sağlanan toplantı” demektir.

Bu sebeple halkımız arasında daha çok “kermes” olarak anılan Hayır Çarşıları, bayan gönüllülerin kendi çaba ve gayretleri ile hazırladıkları ürünleri hayır amaçlı satışa çıkardığı organizasyonlardır. Hazırlanan ürünler halkın beğenisine sunulur, satışlardan elde edilen gelirler Vakıf faaliyetlerinde kullanılır.

Hayır Çarşısı Kermes nasıl açılır?

Vakfımız hanım kolu Şefkat Gülleri tarafından her yıl il ve ilçe temsilciliklerimizin bulunduğu noktalarda açılan Hayır Çarşıları için Vakfımız Malatya Valiliğinden izin almaktadır.

Hayır çarşıları resmi izinler doğrultusunda açılmakta, gelir ve gider bilgileri yine ilgili mercilere yapılmaktadır. Resmi olarak toplanan bu yardımlar Vakfımız tarafından; eğitim, sağlık, restorasyon, sosyal yardımlar, inşaat ve çevre düzenleme faaliyetlerinde kullanılmaktadır.

Neden hayır çarşısı düzenliyoruz?

1986 yılında kurulan Vakfımız yaptığı faaliyetlerle Devletimize ve Milletimize hizmet etmekte, her görüşten vatandaşımız tarafından takdir edilmektedir. 2007 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile vergi muafiyeti hakkı tanınan Vakfımız, Kamu Yararına Çalışan Vakıf statüsündedir.

Ülkemiz genelindeki hayır çarşılarımız ile vakıf hizmetlerimiz artırılırken bu hayırlı hizmetlere daha fazla insanın katkıda bulunmasına vesile olmaktayız.

Nasıl destek olabilirsiniz?

Hayır Çarşısı Kermes faaliyetlerimize sizler de destek olabilirsiniz. Vakfımızın sosyal medya hesaplarından duyuruları yapılan, bulunduğunuz bölgelerdeki Kermeslerimizi ziyaret edebilir, Vakfımız hakkında bilgi sahibi olup satın alacağınız ürünlerle Vakıf faaliyetlerimize destek olabilirsiniz.

Ayrıca “bağış” yazıp 4439‘a göndereceğiniz her sms için Vakıf faaliyetlerimize 5 TL destek verebilirsiniz…

Kermes duyurularımız için Vakfımızın Facebook, Twitter ve Instagram Sayfalarınız takip edebilirsiniz.

Facebook Sayfamız için tıklayınız…

Twitter Sayfamız için tıklayınız…

Instagram Sayfamız için tıklayınız…

Teşekkürler

Hayır Çarşısı Kermes organizasyonları için yıl boyunca çaba gösteren hanım gönüllülerimiz Şefkat Gülleri’ne, ülkemiz genelindeki temsilciliklerimize, desteklerini esirgemeyen vatandaşlarımıza ve bağışçılarımıza teşekkür ederiz.

Ülkemiz Geneli Hayır Çarşısı Kermesler

Malatya