Restorasyon Faaliyetleri

Ülkemizdeki tarih ve kültür mirasının korunması ve gelecek nesillere aktarılması faaliyetlerine katkıda bulunmak gayesiyle; Vakfımız tarafından İmar, İhyâ ve İnşaat çalışmaları yapılmaktadır. Restorasyon faaliyetlerinin yanı sıra ihtiyaca göre yeni inşaat çalışmaları da Vakfımız tarafından projelendirilmektedir.

Şu ana kadar Şeyh Hamid-i Veli Somuncu Baba Camii ve Külliyesi, Abdurrahman Erzincâni Camii ve Külliyesi, Seyyid Abdurrahman Gazi Camii ve Külliyesi, Ulu Cami, Hasan Gazi Türbesi ve Şehitlik Anıtı eserlerinde İnşaat ve Restorasyon çalışmaları yapan Vakfımız, bu eserlerin günümüzde her türlü bakım-onarım çalışmaları, çevre düzenlemeleri ve diğer giderlerini de bizzat karşılamaktadır.

Ayrıca ülkemiz genelinde cami yaptırma ve koruma, türbe onarımları ile sosyal tesis inşaatları Vakfımız bünyesinde gerçekleştirilmektedir.

0 Shares