Abdurrahman Erzincani Cami ve Külliyesi

Vakıf Kurucumuz Osman Hulusi Efendi(ks)’nin Dernek Başkanı olarak yapımına vesile olduğu değişik mimari tarzı ile dikkat çeken, “Abdurrahman Erzincani Camii ve Külliyesi“, ilçemize bağlı Balaban kasabasında inşa edilmiştir.

Caminin yapı şekli Peygamberimiz(sav)’in otağını, minaresi de sancağını sembolize etmektedir. Camii ve Külliye, doğuyu batıya bağlayan D 300 karayolu üzerinde bulunması münasebeti ile tüm yolculara hizmet vermektedir. Külliyeye ek olarak üç katlı bir Yatılı Kız Kuran Kursu da yapılmış ve Darende Müftülüğünün kontrolüne verilmiştir. Külliyenin tüm bakım, onarım, koruma ve bahçe işleri Vakfımız tarafından gerçekleştirilmektedir.Türbe Bölümü, Hazire Bölümü, İlave Cami Bölümü, Yeni Cami ve Tanıtım Merkezi Müzesinden oluşan Külliye, her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret edilmektedir.

Ayrıca, Somuncu Baba Camii ve Külliyesi‘ni ziyarete gelen misafirlerimize konaklayıp, dinlenebilecekleri, barınma ihtiyaçlarını giderebilecekleri bir ortam sunmak amacıyla, Camii ile Çilehane arasında çevre düzenlemeleri, perguleler, çocuk parkı, restoran ve birçok hizmet gelen misafirlerin istifadesi için hazırlanmıştır.

Günümüzde Külliye’nin her türlü ihtiyacı, bakım-onarım ve çevre düzenlemeleri Vakfımız tarafından karşılanmaktadır.