Abdurrahman Erzincani Cami ve Külliyesi

Vakıf Kurucumuz Osman Hulusi Efendi(ks)’nin Dernek Başkanı olarak yapımına vesile olduğu değişik mimari tarzı ile dikkat çeken, “Abdurrahman Erzincani Camii ve Külliyesi“, ilçemize bağlı Balaban kasabasında inşa edilmiştir.

Caminin yapı şekli Peygamberimiz(sav)’in otağını, minaresi de sancağını sembolize etmektedir. Camii ve Külliye, doğuyu batıya bağlayan D 300 karayolu üzerinde bulunması münasebeti ile tüm yolculara hizmet vermektedir. Külliyeye ek olarak üç katlı bir Yatılı Kız Kuran Kursu da yapılmış ve Darende Müftülüğünün kontrolüne verilmiştir. Külliyenin tüm bakım, onarım, koruma ve bahçe işleri Vakfımız tarafından gerçekleştirilmektedir.

1960’lı yıllarda inşâ edilen Külliye, Modern Cami Mimarisi örneklerinden biri olarak bazı üniversitelerimizde ders olarak okutulmaktadır.

Abdurrahman Erzincani Camii ve Türbesi