Balıklı Havuz

Şeyh Hamid-i Veli Somuncu Baba Hazretlerinin Çilehanesi civarında bulunan Kuyulardan çıkan Balıklar Somuncu Baba Hazretlerinden yâdigâr olarak asırlardır varlığını sürdürmektedir.

Şeyh Hamid-i Veli Camii önüne Osman Hulusi Efendi Hazretlerinin öncülüğünde 1960’lı yıllarda inşâ edilen Balıklı Havuz ile Balıklı Kuyuların Cami ile bağlantısı sağlanmış Külliye’ye ayrı bir değer kazandırılmıştır. Balıklı Kuyular ve Balıklı Havuz turistik değer taşıyan mekanlardandır.

Zaviye mahallesinin sulama suyunun kaynağını oluşturan bu kuyularda yaşayan ve görülmeye değer bir güzellik sunan balıklar Somuncu Baba’nın yâdigârı olarak kabul edilmektedir. Çıktıkları kuyular ile Cami önündeki havuz arasında yüzen balıklar aynı zamanda gelen ziyaretçilere Şanlıurfa’daki balıklı gölü hatırlatmaktadır.

Vakıf kurucumuz Osman Hulusi Efendi(ks) döneminde başlatılan çalışmalarla inşa edilen Balıklı Havuz Vakfımız tarafından restore edilerek günümüzde Külliye ziyaretçilerinin hizmetine sunulmuştur.

0 Shares