Hayır Çarşısı Kermeslerimiz

hulusi efendi vakfi hayir carsisi kermesler

Vakfımızın bayan gönüllüleri kolu “Şefkat Gülleri” yaptıkları fedâkarca çalışmalarla Vakıf Faaliyetlerimize katkıda bulunuyor. Ülkemiz genelinde farklı il ve ilçelerde bulunan temsilciliklerimiz ile koordineli bir şekilde çalışan bayan gönüllülerimiz; yıl içerisinde el emeği göz nuru ile hazırladıkları ürünleri halk arasında kermes olarak bilinen Hayır Çarşılarında sergiliyor.

Malatya Valiliğinden aldığımız yardım toplama iznimizle birlikte ülkemiz genelinde belirli sürelerle hayır çarşıları açan Vakfımız; bu şekilde yapılan tüm faaliyetlerde hayra öncülük etmekte, hayırseverlerin bağışlarını ihtiyaç sahibi ailelere ve öğrencilere ulaştırmaktadır.

hulusi efendi vakfi hayir carsisi kermes

Hayır Çarşısı Kermes nedir?

Türk Dil Kurumu sözlüğünde Kermes: “Bir derneğe, bir çalışmaya yardım sağlamak amacıyla genellikle açık havada satış yapılarak gelir sağlanan toplantı” demektir.

Bu sebeple halkımız arasında daha çok “kermes” olarak anılan Hayır Çarşıları, bayan gönüllülerin kendi çaba ve gayretleri ile hazırladıkları ürünleri hayır amaçlı satışa çıkardığı organizasyonlardır. Hazırlanan ürünler halkın beğenisine sunulur, satışlardan elde edilen gelirler Vakıf faaliyetlerinde kullanılır.

Hayır çarşılarımız resmi izinler doğrultusunda açılmakta, gelir ve gider bilgileri yine ilgili mercilere yapılmaktadır. Resmi olarak toplanan bu yardımlar Vakfımız tarafından; eğitim, sağlık, restorasyon, sosyal yardımlar, inşaat ve çevre düzenleme faaliyetlerinde kullanılmaktadır.

hulusi efendi vakfi hayir carsisi kermes

Neden hayır çarşısı düzenliyoruz?

1986 yılında kurulan Vakfımız yaptığı faaliyetlerle Devletimize ve Milletimize hizmet etmekte, bu hizmetler her görüşten vatandaşımız tarafından takdir görmektedir. 2007 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile vergi muafiyeti hakkı tanınan Vakfımız, Kamu Yararına Çalışan Vakıf statüsündedir.

Ülkemiz genelindeki hayır çarşılarımız ile vakıf hizmetlerimiz artırılırken bu hayırlı hizmetlere daha fazla insanın katkıda bulunmasına vesile olmaktayız.

Nasıl destek olabilirsiniz?

Hayır Çarşısı Kermes faaliyetlerimize sizler de destek olabilirsiniz. Vakfımızın sosyal medya hesaplarından duyuruları yapılan, bulunduğunuz bölgelerdeki Kermeslerimizi ziyaret edebilir, Vakfımız hakkında bilgi sahibi olup satın alacağınız ürünlerle Vakıf faaliyetlerimize destek olabilirsiniz.

Ayrıca “bağış” yazıp 4439‘a göndereceğiniz her sms için Vakıf faaliyetlerimize 5 TL destek verebilirsiniz… (Sms Bağışı hakkında bilgi için tıklayınız)

hulusi efendi vakfi bagis