Ramazan Yardımları 2018

02-hulusi-efendi-vakfi-ramazan-yardimlari-2018

Ramazân-ı Şerîfiniz Mübârek Olsun

Rahmet, bereket ve mağfiret ayı Ramazan-ı Şerif’’e kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu yıl 16 Mayıs – 14 Haziran tarihleri arasında idrâk edeceğimiz Ramazan ayında siz değerli gönüllülerimizin destekleriyle binlerce aileye yardımlar ulaştıracak olmanın sevincini yaşıyoruz.

2018 Ramazan Faaliyetlerimiz

Zekat Bağışları

Zekat; Belirli bir malın bir kısmının Allah rızası için dinen zekât alabilecek durumdaki muayyen kişilere verilmesi demektir. Mali ibadetlerden biri olan zekât, İslam’ın beş temel esasından olup, hicretin ikinci yılında Medine’de farz kılınmıştır.

Kur’an-ı Kerim’de “Namazı dosdoğru kılın, zekâtı verin…” (Bakara, 2/43, 110; Hac, 22/78; Nur, 24/56; Mücadele, 58/13; Müzzemmil, 73/20); “Onların mallarından, kendilerini temizleyeceğin, arıtıp yücelteceğin bir sadaka al ve onlar için dua et; çünkü senin duan onlara huzur verir. Allah işitendir, bilendir.” (Tevbe,9/103) buyrulmaktadır.

Zekât vermenin belli bir zamanı olmayıp, farz olduğu andan itibaren verilmesi gerekmektedir. Bunun için belli bir ayı veya Ramazanı beklemeye gerek yoktur. Zekat bağışlarınızı Vakfımıza verebilir, Vakfımızın bu alanda gerçekleştirdiği faaliyetlerde kullanılmasını sağlayabilirsiniz. Online Bağış sistemimiz üzerinde Zekat Bağışı bölümünü kullanarak zekat bağışlarınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Nakdî Yardımlar

Temsilciliklerimiz vasıtasıyla ülke genelinde belirlenen yardıma muhtaç ailelere her yıl çeşitli yardımlarda bulunan Vakfımız, nakdî yardım organizasyonu ile gönüllülerimizin bağışlarını ihtiyaç sahibi ailelerin hesaplarına yatırıyor.

Bu şekilde ailelerin kendi ihtiyaçlarını karşılayabilmelerini sağlayan Vakfımız bu yardımların yıl boyunca devam edebilmesi için sizlerin desteklerini bekliyor. Vakfımız Online Bağış sistemi üzerinden Nakdî Bağış bölümüne dilediğiniz miktarda bağışınızı güvenli bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

ramazan yardımları
ramazan iftar sofrası
hulusi efendi vakfı iftar yardımı

Sıcak Yemek Yardımları

Her yıl Ramazan ayında; yoksul, yemek yapamayacak kadar yaşlı ve ihtiyaçlı ailelerin evlerine iftar yemeği ikramında bulunan Vakfımız, bu yıl da bu geleneği devam ettiriyor. İftar bağışlarınızla bu ailelerin evlerine her gün yemek ikramında bulunabilirsiniz.

Online Bağış sistemimiz üzerinden Sıcak Yemek ve İftar bağışı bölümünden iftar bağışlarınızı bir kişi iftar bedeli 10TL olacak şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Hulusi Efendi İftar Sofraları

Peygamber Efendimiz(sav):

“Her kim bir oruçluya iftar verirse, kendisine onun sevabı kadar sevap verilir. Oruçlunun ecrinden de hiçbir şey eksilmez.” (Tirmizi, Savm, 82)

buyurmuşlardır. Bu gâye ile Vakıf Merkezimizin bulunduğu Darende‘de Şeyh Hamid-i Veli Somuncu Baba Türbesi ve Külliyesi başta olmak üzere temsilciliklerimizin bulunduğu noktalarda kurulan Hulusi Efendi İftar Sofraları‘nda binlerce oruçluya iftar ikramı yapılmaktadır.

Vakfımız Online Bağış sistemi üzerinden, İftar Bağışı bölümünden bir kişi iftar bedeli 10TL olacak şekilde bağışlarınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Fitre Bağışları

Halk arasında fitre bağışı denilen sadaka-i fıtır, Ramazan ayının sonuna yetişen ve aslî ihtiyaçlarından başka, artıcı olma ve üzerinden bir yıl geçme şartı aranmaksızın nisap miktarı mala sahip bulunan her Müslüman’ın vermesi vacip olan malî bir ibadettir.

Sadaka-i fıtır, insan fıtratındaki yardımlaşma ve dayanışmanın bir gereği olarak insan bedeninin zekâtı kabul edilmiştir. Bu nedenle sadaka-i fıtır’a, “can sadakası” veya “beden sadakası” da denilmektedir. Diğer taraftan fitre, yoksulların ihtiyaçlarının giderilmesinde, bayram gününün neşesinden onların da istifade etmelerinde önemli bir rol oynar.

Fitre bağışlarınızı Vakfımız Online Bağış sistemi üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

hulusi-efendi-vakfi-yardim
hulusi efendi vakfı yardım
hulusi efendi vakfı bağış

Ramazan Faaliyetlerimize ve diğer çalışmalarımıza gerçekleştireceğiniz yardımlarınızı, Vakfımız Online Bağış sistemi üzerinden güvenli bir şekilde Vakfımıza ulaştırabilirsiniz.

Ayrıca Banka hesap numaralarımız ve temsilciliklerimiz vasıtasıyla bağışlarınızı yatırabilirsiniz. Yapmış olduğunuz yardımların Cenâb-ı Hak katında kabul olmasını niyâz eder yardımlarınızdan dolayı şimdiden teşekkür ederiz…