Somuncu Baba ‘da Zafer Duası

Mehmetçik ‘e Zafer Duası

Anadolu´nun en önemli inanç merkezleri arasında bulunan Somuncu Baba Külliyesi´nde Cuma Namazı vesilesiyle bir araya gelen vatandaşlar, Suriye´nin Afrin bölgesinde başlatılan “Zeytin Dalı Harekatı” nın zaferle sonuçlanması için Mehmetçik´e dua etti. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Türkiye sınırlarında ve operasyonun gerçekleştirildiği bölgede tamamen güvenlik ve istikrarın sağlanması için başlatılan harekata, ülke genelindeki vatandaşlar da dualarıyla destek veriyor.

somuncu-baba-dua-eden-cocuk-afrin-zeytin-dali

Cuma Vaazı ve Cuma Hutbesinde Dua

Cuma Namazı öncesinde verilen vaazda, Zeytin Dalı Harekatı´na katılan askerlerimizin zaferle operasyonu tamamlamaları için dualar edildi. Vaaz sonrasında Diyanet Cuma Hutbesi ‘nde “Birlik ve Beraberlik Ruhu” konulu Cuma Hutbesi irad edildi.  Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan hutbede şanlı askerlerimiz için şu duâlar edildi:

“Rabbimiz! Okunan Fetih Sureleri hürmetine, istiklal ve istikbalimiz, birlik ve beraberliğimiz uğrunda mücadele eden kahraman ordumuzdan, güvenlik güçlerimizden nusret ve inayetini esirgeme! Millet olarak bize zafer ihsan eyle! Şehitlerimize rahmet, gazilerimize şifalar lütfeyle! Allah’ım! Birliğimize, dirliğimize göz dikenlere, izzetimize, şerefimize kast edenlere fırsat verme! Milletimizi ve İslam ümmetini her türlü dahili ve harici düşmanlardan muhafaza eyle!

Rabbimiz! Terör ve vahşetten, kan ve göz yaşından, fitne, fesat ve bozgunculuktan beslenenlere karşı milletçe yekvücut olmayı nasip eyle! Asırlardır İslam’ın sancaktarlığını yapan, senin adının gök kubbede yankılanması için çabalayan bu aziz milleti sen mahcup etme!”

Somuncu Baba'da Zafer Duası