Somuncu Baba Dergisi 207. Sayısı Çıktı!

1994 yılında başladığı yayın hayatına kesintisiz devam eden aylık ilim, kültür, edebiyat, tasavvuf ve tarih dergisi Somuncu Baba Dergisi‘nin 207.sayısı çıktı. Her ay Osmanlı Devleti’nden bir padişahın ön plana çıkarıldığı Somuncu Baba Dergisi‘nde Ocak 2018 sayısında Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Gazi konusu işleniyor. Aile ve çocuk ekleriyle birlikte yayınlanan Somuncu Baba Dergisi‘ni internet üzerinden de takip edebilir, abone olarak kütüphanenizde bir arşiv oluşturabilirsiniz.

Somuncu Baba Dergisi 207.Sayı Tanıtım

Somuncu Baba Dergisi Ocak 2018 sayısında Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Gazi’yi kapak konusu olarak belirledi. Konuyla ilgili olarak dergide; M. Nihat Malkoç’un Osmanlı Devleti’nin Kurucusu ve İsim Babası: Osman Gazi, İsmail Çolak’ın Zamana Mührünü Vuran Lider: Osman Gazi, Mustafa Özçelik’in Osman Gazi’nin Nasihatnâmesi, Kadir Özköse’nin Osmanlı Devleti’nin Kuruluşuna Zemin Hazırlayan Kan Ve Kol Kuvvetleri “Dervişler” yazıları ile Halil Gökkaya’nın Osman Gazi adlı şiiri yer alıyor.

somuncu-baba-dergisi-ismail-colak-osman-gazi

Zamana Mührünü Vuran Lider

Yazarımız İsmail Çolak “Zamana Mührünü Vuran Lider: Osman Gazi” başlıklı yazısında Osman Gazi hakkında şu ifadelerde bulunuyor:

Osman Gazi, hayatını, devlet ve toplumunu İslâmî değerler üzerine inşa etti. Devlet ve medeniyetinin temellerine koyduğu helal kaideler sayesinde Allah ona ve nesline, tarihin en kudretli devletlerinden birini nasip etti. Sonuçta, her şeyiyle örnek teşkil eden, hâkimiyeti altındaki toplumları şenlendiren, ideal bir devlet ve medeniyet ortaya çıktı. Tertemiz bir toplum ve Osmanlı insanı/nesli doğdu.”

Osmanlı Devleti’nin Kurucusu ve İsim Babası

Yazarlarımızdan M.Nihat Malkoç’un da “Osmanlı Devleti’nin Kurucusu ve İsim Babası: Osman Gazi” başlıklı yazısında Osman Gazi hakkında şu ifadeleri kullanıyor:

“Osmanlı çınarının tohumlarını Anadolu’ya serpen yiğit bir komutan ve devlet adamıdır Osman Gazi. O, küçük bir beyliği devlet yapmış büyük bir insandır. Cihan imparatorluğunun ilk padişahıdır. O, altı asırlık bir tarihin başlatıcısı olmuştur. Osman Gazi, Bilecik fethedildiğinde tıpkı Fatih gibi buradaki gayri Müslim tebaaya hiçbir müdahalede bulunmamış, inançlarını özgürce yaşamalarına müsaade etmiştir. Bu örnek davranış daha sonra gelen Fatih‘e de ilham vermiştir. Fatih de tıpkı atası Osman Gazi gibi Bizanslıları inançlarında özgür bırakmıştır.

Tarihçi Yavuz Bahadıroğlu, Osman Gazi’nin şahsiyetiyle ilgili şu çarpıcı ifadeleri kullanır: “Osman Gazi ümmi olmasına rağmen, bir kurmay subay maharetiyle Bizans kalelerini düşürmesinin yanı sıra adil, dürüst, sevecen, hayırhah ve müsamahakâr olmasını da müptelası olduğu Şeyh Edebali sohbetlerine borçludur.”

Mescid-i Aksa’nın Söyledikleri

Dergide ayrıca gündemde olan Kudüs’le ilgili olarak yazarlarımızdan Prof.Dr. Ali Akpınar yaptığı Kudüs ziyaretini anlatan “Esir Arz Filistin ve Yetim Mabed Mescid-i Aksa’nın Söyledikleri” başlıklı gezi yazısı yer alıyor. Akpınar yazısında:

“İmkân bulan her Müslüman Kudüs’ü en az bir kere ziyaret etmeli. İkinci sefer için imkân buluyorsa parasını emin ellerle Filistin’e göndermeli. Gönderemiyorsa yine gitmeli ve Kudüs ruhuyla yenilenmeli. Gençler için Kudüs turları düzenlenmeli.

Kudüs anlaşılmadan ne Kudüs davası güdülebilir, ne dünya ahvali anlaşılabilir. Kudüs’e  % 80 Türkiye’den olmak üzere yılda 40 bin Müslüman ziyarete geliyor. Bunun yanında yılda 3 milyon Hıristiyan Kudüs’ü ziyaret ediyor. Özetle ilk kıblemiz Kudüs mü’minlerini bekliyor. Onlarla kucaklaşmak için. Unutmayalım, biz nasihatlerden ders almamaya devam edersek, musibetlerle uyarılmaya devam edeceğiz.”

kutul-amare-somuncu-baba-dergisi-islam-kalp-tasavvuf-tarih-dergisi

Daha fazlası Somuncu Baba Dergisi’nde!

Dergide Ramazan Altıntaş’ın “İki Bahçe Sahibi ve Dünyevîleşme Âfeti”, Enbiya Yıldırım’ın “Kalbi Temizlemenin Önemi”, Resul Kesenceli’nin “Unutturulmaya Çalışılan Şanlı Türk Zaferi: Kutü’l-Amare”, Abdullah Kahraman’ın “Kadının Hayız Görmesi” Hz. Havva’nın İşlediği Günahın Bir Sonucu mu”, Musa Tektaş’ın “Dermanı Olmayan Dert: Aşk”, Vedat Ali Tok’un “Duanın Şiiri Münâcât”, Muammer Yılmaz’ın “Dursun Fakih”, Mustafa Karabacak’ın “İslâm’a Davette Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar”, Ö.Faruk Yiğiterol’un “Gül Yüzlünün Sümbül Saçı”, Ali Özkanlı’nın “Öğretmenlere Bir Sevgi Buketi”, M. Arif Yüksel’in “Fitne Ateşi Herkesi Yakar” ve Erol Afşin’in “Meslek Seçimi Ekseninde Yeni Bir Hayat” başlıklı yazılarının yanında Mehmet Sertpolat’ın “Çoğaldıkça Azalıyoruz”, Bekir Oğuzbaşaran’ın “Evdeki Hesap”, Hanifi Kara’nın “İncitme”, Rıfat Araz’ın “Koyma Beni Bana Yâ Rab” başlıklı şiirlerine yer veriliyor.

somuncu-baba-dergisi-logo

Somuncu Baba Dergisi‘ni aile ve çocuk ekleriyle birlikte www.somuncubaba.net adresi üzerinden online olarak okuyabilir, iletişim bölümünden irtibat kurarak abone olabilirsiniz.

Abone İletişim Hattı: 444 36 61

bilgi@somuncubaba.net