Vakıf Bülteni 2017 Yayınlandı

vakif bulteni 2017

2017 Vakıf Bülteni Çıktı!

Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı’nın son bir yıl içerisinde gerçekleştirdiği faaliyetleri hakkında bilgilerin yer aldığı 2017 Vakıf Bülteni yayınlandı. 88 sayfa olarak hazırlanan Bülten’in bu seneki kapak tasarımında geçmişten günümüze Vakfın Devletimiz ile bir bütünlük içerisinde faaliyetlerini gerçekleştirdiğini gösteren görseller yer aldı.

osman hulusi efendi millet memleket

Milli birlik ve beraberlik teması

Başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere Vatanımız ve İslâm uğruna canlarını fedâ eden şehitlerimizin yâd edildiği bültende Vakıf Kurucumuz Es-Seyyid Osman Hulûsi Efendi Hazretleri’nin şu ifadelerine yer verildi:

“Bir hadîs-i nebevîyede; “İnsanların hayırlısı, insanlara hayırlı olanıdır. Bi’l-akis insanların şerlisi insanlara zararlı olanıdır.” buyurulmuştur.

Azîz Kardeşlerim! Artık uyanalım, necîb milletimizin, azîz milletimizin ve cennet vatanımızın, rahat ve huzur içinde yaşamasına birlik ve beraberlikle çalışalım. Hiç bir kötü hareketimizle, onları rencide edecek halde bulunmayalım. Artık kötülüklere son verelim, mel’un ve muhteris münafıkların kötü niyetli bölücü sözüne ve tahrikine kulak asmayalım.

Muhakkak bilelim ki, bu gibi insanların istediği bu tesanüd-i İslâmiyyeti bozmak, aramıza nifak sokmak, süflî emellerine nail olmak için birbirimize düşürerek, kardeşlik bağlarımızı kopararak elinden geleni yapmaya çalıştığı menfur arzularıdır. Velhâsıl gayemiz dâima memleketin zararına değil, yararına olmalıdır.

hulusi efendi vakfı

Vakıf Mütevelli Heyet Başkanımız Hamid Hamidettin Ateş Efendi ise Vakıf Başkanı sayfasında şu ifadeleri kullandı:

“Biz bu şanlı bayrağın gölgesinde ilel ebed manevi duygularla yaşamayı şiar edinmiş bir kadim geleneğin evlatları olarak “Allah milletimize ve devletimize zeval vermesin” diye can u gönülden daima dua diyoruz. Gönül dünyasında bu güzide sevgiyi taşıyan dostlara en kalbi selamlarımla…”

Hulûs-i Kalb ile Vakıf Hizmeti

Vakıf Bülteni‘ nin diğer sayfalarında Vakfımızın 15 Temmuz darbe kalkışması sebebiyle ülke genelinde gerçekleştirdiği faaliyetler, eğitim, sağlık ve sosyal yardım faaliyetleri, organizasyonlar ve çeşitli etkinliklere dair bilgiler yer alıyor. Bültende yer alan faaliyet haberlerinden bazıları şu şekilde:

hulusi efendi vakfi cami turbe kulliye hizmetleri

Cami, Türbe ve Külliye Hizmetleri

Vakıf Bülteni ’nde Vakfımızın hizmet alanlarından Cami, Türbe ve Külliye hizmetleri ‘ne dair gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında görsel bilgiler yer alıyor. Başta Şeyh Hamid-i Veli Somuncu Baba Türbesi ve Külliyesi olmak üzere birçok türbe ve külliyenin bakım, onarım ve çevre düzenleme faaliyetlerini yürüten Vakfımız hayırseverlerin bağışlarını en güzel şekilde insanlığa hizmet olarak yansıtıyor.

hulusi efendi vakfi tanitim tv

Tv ve Panel Programları ile Tanıtım

Her yıl yüz binlerce misafir tarafından ziyaret edilen Darende ve Somuncu Baba Külliyesi ’nin tanıtımı amacıyla ilçemize gelen Tv Programlarına ev sahipliği yapan Vakfımız, yayınlanan programlarla ilçemizin ve kültürümüzün tv ekranlarında tanıtılmasını sağladı.

Ülke genelinde çeşitli belediyelerin düzenlediği Panel programlarında ise Şeyh Hamid-i Veli Somuncu Baba ve Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Hazretleri ’nin hayatları ve eserleri değerli ilim adamları tarafından katılımcılara anlatıldı. Bültende panel programları hakkında bilgiler ve fotoğraflar yer alıyor.

hulusi efendi vakfi sosyal yardim faaliyet

Sosyal Yardım ve Faaliyetler

Vakfımız yurt içi ve yurt dışında düzenlediği sosyal yardım organizasyonları ile ihtiyaçlı ailelere çeşitli yardımlar ulaştırdı. Ülke genelinde düzenlenen sosyal yardım çalışmaları ile ailelere nakdi yardım ve sıcak yemek yardımları gerçekleştirilirken, Kurban Organizasyonu ile Vakfımıza bağışlanan kurban bağışları ülke genelindeki ihtiyaçlı ailelerin sofralarına ikram edildi.

Vakfımızın yurt dışı yardımları için işbirliği yaptığı Somuncu Baba Derneği tarafından ise Suriye Bayırbucak’ta bulunan Türkmen bölgelerine ve Sudan ile Nijerya’daki Müslüman kardeşlerimize çeşitli yardımlar ulaştırıldı.

hulusi efendi vakfi egitim faaliyetleri

Eğitime Destek!

Kurulduğu günden günümüze eğitim faaliyetlerini en öncelikli faaliyet olarak belirleyen Vakfımız, eğitim, barınma ve nakdi burslar ile binlerce öğrencinin öğrenim görmesine katkı sağlıyor. Ayrıca Kur’an Kursu hizmetlerini sürdüren Vakfımız, Erkek ve Kız Hafızlık okullarının kurulması ve ihtiyaçlarının karşılanması faaliyetleriyle yüzlerce Hafızın yetişmesini sağlamaktadır.

Bültenin son bölümünde ise Somuncu Baba Dergisi ve Nasihat Yayınları’na dair bilgiler, Vakfımızı ziyaret edenler ve Vakfımızın ziyaretleri ile ilgili görseller yer alıyor.

Vakıf Faaliyetlerimize katkıda bulunan bağışçılarımıza ve tüm gönül dostlarımıza teşekkür ederiz…

2017 Vakıf Bültenimizi web sayfamız üzerinden online olarak okuyabilir ve indirebilirsiniz…

hulusi efendi vakfi vakif bulteni 2017