Yazıköy Hulusi Efendi Camii Temeli Atıldı

Yazıköy Hulusi Efendi Camii temel atma toreni

Yazıköy Hulusi Efendi Camii Temeli Atıldı

Hulusi Efendi Vakfı tarafından Darende’nin Yazıköy Mahallesi´ne yapılacak olan 350 kişilik Yazıköy Hulusi Efendi Camii ´nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Cami ve Din Görevlileri haftası olarak belirlenen böylesine anlamlı bir haftada Yazıköy Hulusi Efendi Camii ’nin temellerini atan Vakfımız, Cami, Türbe ve Külliye hizmetleri ile Darende başta olmak üzere ülkemiz genelinde çeşitli faaliyetler gerçekleştiriyor.

Törene çok sayıda misafir katıldı

Yazıköy Mahallesi´ndeki sağlık ocağının yanına temelleri atılan ve hizmete girdiğinde 350 kişinin aynı anda ibadet edebileceği caminin temel atma törenine; Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamid Hamidettin Ateş, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nihat Öztoprak, Marmara Üniversitesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Taştemir, Mahalle Muhtarı Mehmet Nuri Mert ve çok sayıda mahalleli katıldı.

Tören, Somuncu Baba Türbesi ve Külliyesi İmam Hatiplerinden Hafız Mustafa Baş tarafından okunan Kur’an-ı Kerîm tilaveti ile başladı.

Cami Hakkında Bilgiler

Vakfımız adına Yazıköy Hulusi Efendi Camii projesi hakkında bilgiler veren Yönetim Kurulu Başkanımız Bekir Aydoğan Bey, Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle böylesi anlamlı bir zamanda Hulusi Efendi Camii ’nin temellerini attıklarını ifade ederek, caminin yapımına destek olan mahalle sakinlerine ve hayırsever vatandaşlara teşekkür etti.

Cami hakkında teknik bilgiler veren Aydoğan,

“Vakfımız önderliğinde başlatılan Yazıköy Hulusi Efendi Camii Projesi, 600 metrekarelik bir alanı kapsıyor. Proje; 350 kişilik namazgâh alanı ile 400 metrekare açık çevre düzenlemesine sahip olacak. Projede, şadırvan, sosyal tesis, taziye evi, gasil hane ve toplantı salonu da yer alacak.” dedi.

Mahalle Muhtarı Mehmet Nuri Mert ise, mahallelerine cami yapılması konusunda en büyük desteği veren Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamid Hamidettin Ateş Efendi ´ye minnettar olduklarını belirterek, tüm mahalle halkı olarak canı gönülden teşekkür ettiklerini söyledi.

18 Ayda tamamlanacak

Konuşmaların ardından kurban kesilerek dualar edildi. Vakıf Başkanımız Hamidettin Ateş Efendi ve beraberindeki misafirler ile Cami’nin temeli için beton atma işlemini başlatan butona basıldı. Temeli atılan Cami inşaatının 18 ay içerisinde yapımı tamamlanarak ibadete açılması hedefleniyor.

Siz de bağışta bulunabilirsiniz!

Yazıköy Hulusi Efendi Camii için bağışlarınızı Banka Hesap Numaralarımıza, Vakıf Genel Merkezi Muhasebe birimimize ya da online bağış sayfamız üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

Yaptığınız ve yapacağınız bağışlar için şimdiden teşekkür ederiz.