“Kurbanımız Bayram Olsun!”
Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı 2022 Kurban Organizasyonu hazırlıkları tamamlandı. Uzun yıllardır yurt içinde ve yurt dışında düzenlediği Kurban Organizasyonu faaliyetleri ile ihtiyaç sahibi ailelerin ve öğrencilerin yüzünü güldüren Vakfımız 2022 yılı Kurban Organizasyonu ile siz değerli gönüllülerimizin bağışlarına aracılık etmenin mutluluğunu yaşıyor.
Yalnızca Kurban Bayramı döneminde değil, yıl boyunca binlerce aileye ve öğrenciye Kurban yardımlarında bulunan Vakfımız, 2022 Kurban Organizasyonu kapsamında yalnızca yurt içinde faaliyet gerçekleştirecektir.
2022 Kurban Organizasyonu
Vacip kurbanların yanı sıra adak, akîka ve hayır kurbanı bağışlarıyla alınan kurbanlar; hizmet alımı yolu ile et kombinalarında kesimleri yapılarak temsilciliklerimiz vasıtası ile ihtiyaç sahibi ailelere, öğrenci yurtlarımızda kalan öğrencilere ve hafızlık kursu talebelerine ulaştırılacaktır.
Vakfımız 2022 Kurban Organizasyonu kapsamında, vekalet yoluyla kurban bedelini 3.200 TL olarak belirlemiştir. Bağışlarınızı; online bağış sistemimiz üzerinden, temsilciliklerimiz vasıtasıyla, hesap numaralarımıza ya da Darende Vakıf Genel Merkezimize gerçekleştirebilirsiniz.
Bağışlarınız için şimdiden teşekkür ederiz…
Not: Kurban niyetiyle, Online bağış sistemine ve hesap numaralarımıza yaptığınız bağışlarla kurban kesme vekaletinizi Vakfımıza vermiş olmaktasınız. Vekâlet için ayrıca arama yapılmamaktadır.
Hulûsi Efendi’nin Dilinden “Kurban”
Vakfımızın kurucusu Es-Seyyid Osman Hulûsi Efendi Kurban ibadeti hakkında şu şekilde buyurmaktadır:
“Kurban, insanı Allah’a yakınlaştıran, Allah’a yakınlaşmaya vesile olan şeydir. Kurbanda ihlâs ve takvâ aranır. Hac sûresinin 37. ayetine göre kurbanda, bizi Allah’ın rızâsına ulaştıracak şey etleri ve akıtılan kanları değil, maneviyatımızdan doğan kalplerimizi Allah’ın emrine uymaya ve O’na tazime ihlâs ile yakınlaşmaya davet eden takvâmızdır.”
İnsan kurban kesmekle, Allah’a ve Allah’ın emirlerine karşı olan teslîmiyetini itâat ve inkıyâdını, îcâbında her fedâkarlığa âmâde bulunduğunu göstermiş olur. Fedâkarlık, maldan başlar. Hz. İbrahim (a.s)’ın kurban hadîsesinde olduğu gibi Allah yolunda canı seve seve fedâ etmeyi göze almakta nihâyet bulur.
Peygamberler hep böyle olurlar. Allah’a bağlılıklarını, teslîmiyetlerini en ağır şartlar altında bile isbât ederler. Hazret-i İbrahim (a.s), Allah rızâsı için kurban kesmekte devâm etmiş bir peygamberdir. Rasûl-i Ekrem Efendimiz bunu “Kurbanınızı kesiniz, kurban kesmek babanız İbrahim’in sünnetidir.” meâlindeki hadîs-i şerîfleriyle haber vermişlerdir.
Kurban, Rasûl-i Ekrem Efendimize, Kevser sûresinde emredilmiştir. Bu sûrede buyuruyor ki: “Hiç şüphesiz biz sana atiyye ve ihsân olarak Kevser’i verdik, öyle ise sen de Rabbin için namaz kıl ve kurban kes. Nesli, adı sanı kesilecek olan sen değil, asıl sana buğz eden, kin tutanın kendisidir.” (Kevser, 1-3.)
Kurban İbadetinin Önemi
Vakıf Başkanımız Hamid Hamidettin Ateş Efendi ise Kurban ibadeti hakkında şu şekilde buyurmuşlardır:
“Kurban ibadeti; kişiye, gerektiğinde malını ve canını Allah yolunda feda edebilme bilincini ve servetini başkalarıyla paylaşabilme ahlâkını kazandırır; onu cimrilik hastalığından, dünya malına aşırı derecede tutkunluktan kurtarır.
Zengin ve fakirlerin birbirleriyle kaynaşmalarına ve bayram boyunca fakir ve yetimlerin sevinmelerine vesile olur.”
2022 Kurban Organizasyonu Özel Sayfası
Kurban Özel Sayfamız üzerinden Kurban Organizasyonumuza dair detaylı bilgiler, Kurban kesmenin dinimizdeki yeri ve önemi hakkında dini konular ile sıkça sorulan sorulara Diyanet İşleri Başkanlığınca verilen cevapları bulabilirsiniz.