Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy ‘dan Ziyaret

vakiflar-genel-muduru-burhan-ersoy-darende-hulusi-efendi-vakfi-1

Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy Darende’de Hulusi Efendi Vakfı Genel Merkezi ve Şeyh Hamid-i Veli Somuncu Baba Külliyesi’ni ziyaret etti.

Bir dizi açılış ve temaslarda bulunmak üzere Malatya’da bulunan Ersoy, beraberindeki il yöneticileri ile birlikte Darende’ye geldi. Es-Seyyid Osman Hulûsi Efendi Vakfı genel merkezinde vakıf yetkilileri tarafından karşılanan Ersoy, Şeyh Hamid-i Veli Somuncu Baba Külliyesi‘nde incelemelerde bulundu.

Ersoy ve beraberindeki heyet,  Somuncu Baba ve Hulusi Efendi´nin kabirlerini ziyaret ederek, Külliyenin; Türbe, Cami, Müze ve Kütüphane bölümleri hakkında Vakıf yetkililerinden bilgi aldı.

vakiflar-genel-muduru-burhan-ersoy-darende-hulusi-efendi-vakfi-3

Külliyenin imar ve ihyasını yürüten Hulusi Efendi Vakfı yetkililerine teşekkür eden Burhan Ersoy yaptığı değerlendirmede hep gelmek istediği Külliye ve Darende´ye ilk defa geldiğini söyledi. Külliyenin, manevi havası ve estetik mimarisinin kendisini çok etkilediğini belirten Ersoy:

“Burayı hep duyuyordum ama yeni görmek nasip oldu. Buranın temizliği ve manevi havasıyla dört dörtlük bir külliye olduğunu gördüm. Bu beni çok mutlu etti. Hem müzesi hem kütüphanesiyle inşallah ilelebet daim olur. Buraların imar ve ihyasını yürüten Hulusi Efendi Vakfı’mıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Ersoy ve beraberindekiler ayrıca vakıf tarafından turizme kazandırılan Kudret Havuzu ve Hamidiye Çarşısı’nı da gezdi. Hulusi Efendi Vakfı tarafından ziyaret anısına Vakıflar Genel Müdürü Ersoy’a, vakıf yayınları hediye edildi.

vakiflar-genel-muduru-burhan-ersoy-darende-hulusi-efendi-vakfi-3